Læs først om selve traumet her.

For 12 uger siden var jeg for første gang til samtale hos min psykolog om mit trauma. Psykologen er bevilget af Norddjurs Kommune, og hendes ydelse tilbydes igennem AS3 i Auning.

Da jeg for 12 uger siden begyndte hos psykologen, var en af mine helt store udfordringer, at jeg var hjemsøgt af et trauma. Det har bund i en yderst voldsom oplevelse i 1992 – da jeg var 13 år gammel. Traumaet hjemsøgte mig hver nat i form af mareridt og mange dage som såkaldte flash-backs. Og efter 25 år på den vis, kunne jeg ikke holde til det mere.

Et trauma og et dybt hul

Traumaet har igennem de sidste par år været stærkt medvirkende til, at jeg er faldet i et psykisk hul, været indlagt på psykiatrisk afdeling 2 gange, fået diagnoser og medicin, og på mange måder har mit trauma smadret mit liv og mine muligheder.

Men for godt 12 uger siden skete der et skred i tingene. Under en samtale med min dygtige og behagelige sagsbehandler ved kommunen, blev jeg tilbudt “individuelle samtaler”. Lige på dagen var jeg åbenbart ikke klar til det, for jeg afviste det i hvert fald blankt. Men det fik mig alligevel til at tænke. Tænke på tanker, følelser, mareridt og drømme, så da jeg nogle uger senere mødtes med sagsbehandleren igen, var jeg blevet klar. Jeg takkede ja, og der begyndte et vigtigt skridt i min personlige udvikling.

Et trauma afvikles

Min psykolog hedder Marie, og allerede under første samtale fik hun skabt en forbindelse, eller et bånd om man vil, til mig. Vi begyndte at arbejde på mit trauma.

Gennem de følgende 9-10 timer beskrev, analyserede, vurderede og konkluderede vi på alle aspekter og vinkler på dette trauma. Hvad ledte op til det, hvilke hændelser (i mere end 10 år forud) havde konsekvens for denne situation, hvilken rækkefølge, hvem gjorde hvad, hvem tog ansvar, hvem havde skylden og ansvaret. Der var mange vinkler, og Marie tegnede trofast time efter time på sin white board tavle, indtil det hele til sidst gav mening.

Fra trauma til liv - Jesper Bjørn Schlæger
Fra trauma til liv – Jesper Bjørn Schlæger

På dag #1 var mit hoved fuldstændigt overbevist om, at jeg havde den overvejende skyld for det skete trauma. På dag #10 var jeg overbevist om, at den eneste “skyld” jeg havde i mit trauma, var at jeg havde valgt mellem A eller B i et spørgsmål, der var stillet med nogen grad af manipulation. Og jeg var 13 år gammel.

Marie har gennem 12 timer hjulpet mig på en fantastisk rejse. En rejse som jeg ikke kunne gennemføre alene. En rejse som har ændret mit verdensbillede, min selvindsigt, til en hvis grad mit selvværd og i meget høj grad min tro på fremtiden.

Min rejse er i øjeblikket ganske spændende og en oplevelse. Det skyldes i høj grad den samarbejdsvilje og de muligheder, som kommunen har stillet frem.

Det var mit trauma og 12 timer.  Hvad skal vi nu?

Ærlig og personlig provo-debattør med holdning og engagement. Dybe emner, der ofte udfordrer tabu belagte emner. En vidensbegærlig og struktureret mand, der som udgangspunkt behandler alle med respekt - med mindre det tjener et højere og vigtigere mål.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.