Coaching er i de senere år blevet et såkaldt buzz-ord. Det betyder et ord, der uden nævneværdig varsel har spredt sig som en steppebrand. Med NLP coaching benyttes gennemprøvede metoder, som underbygges af psykologiske undersøgelser og erfaringer.

Mindstep ved Søren Dige

Jeg har gennemført kurserne NLP Practitioner og NLP Master Practitioner ved Søren Dige’s Mindstep gennem 2017 og 2018. Kurset har været en spændende rejse i forståelse af verdensbilleder, og i forskellige typer værktøjer til brug i god kommunikation – og god coaching.

I efteråret og vinteren 2017/2018 gennemførte jeg kurset NLP coach Master ved Søren Dige og Mindstep. Dette kursus kæder en lang række allerede lærte værktøjer sammen, så de bliver mere direkte anvendelige i coaching forløb.

Samlet er jeg således certificeret NLP Practitioner coach og NLP Master coach.

Men hvad er NLP coaching?

For den simple forklarings skyld er coaching en rådgivning og et støtteværktøj til, at du kan finde dine indre styrker og evner til at hjælpe dig selv. Jeg kommer ikke med den gyldne løsning, der løser dine udfordringer, men jeg kommer med coaching værktøjer, der kan bruges på en række områder, og så kommer jeg med erfaringer.

Du kan læse om mine erfaringer på min personlige Blog

Coaching med NLP og anvendelige erfaringer

Jeg tilbyder coaching indenfor nærmest talt alle områder.

Medicin af forskellig art

Misbrug og psykisk sygdom følges ofte ad

  • misbrug af alkohol, euforiserende stoffer og gambling
  • karriere-coaching
  • skridtet ud af psykisk sygdom
  • udfordringer på arbejdspladsen
  • udfordringer i privatlivet
  • skilsmisse, opdragelse, forståelse af pårørende
  • identitetskrise efter livskriser (fx skilsmisse eller andre mærkbare ændringer i dit liv)

Hvordan foregår min NLP coaching?

NLP Coaching med Jesper Bjørn Schlæger. Personlig coaching med NLP

Først og fremmest er min tilgang rolig og afdæmpet. Jeg kommer ikke med store floskler og kæmpe armbevægelser. Jeg møder dig på dit niveau, lytter, noterer og spørger. Hvis sessionen går optimalt, sidder du tilbage med en følelse af at være hørt, og at du har fundet en indre styrke, tro, vilje, og måske har vi lavet en praktisk øvelse.

Men det vigtigste er ikke processen. Det vigtigste er, at du efter sessionen sidder tilbage med mere mod og mere tro. Mod og tro til at overkomme dine udfordringer. Mod og tro til at tage næste skridt i din proces.

En proces

Når jeg siger, at coaching er en proces, så mener jeg netop det. Det er en circulær proces, der principielt kan gentages i det uendelige.

Vi starter med lidt løs samtale, hvor du fortæller om, hvad du ønsker med min hjælp, hvorefter vi finder og fastsætter målet. At fastsætte målet kan være en større opgave end du forestiller dig, så det kan tage længere tid, end du er forberedt på.

Nu udvælger jeg en metode. Måske bliver du inddraget i udvælgelsen, måske oplever du slet ikke denne proces.

Og nu begynder vi for alvor ar arbejde.

At coache er ikke magi

At coache er hverken kinesiske videnskab med nåle, clairvoyance, voodoo eller medicin.

I stedet arbejder vi med at finde, fremhæve og styrke de indre styrker, som du allerede besidder. Det er enkelt og nemt, og alle metoder indenfor NLP er udviklet på baggrund af langtidsobservationer af menneskers formåen og vilje.

Er du klar? Er det nu? Skal vi gøre dig klar…