Fenjas horn, min ældste datters drikehorn

Fenjas horn er et bredt horn med masser af farve og perspektiv, et drikkehorn, der passer perfekt til min datter Fenja. Hun har et meget kulørt og livligt sind, favner bredt socialt og psykisk. Et perfekt drikkehorn til min store pige.

Se andre af mine kreationer i horn, ben, træ eller andre naturprodukter.

Skabelsen af Fenjas horn

Det var helt tydeligt for mig, da jeg første gang så Fenjas horn, at det ikke kunne komme udenom at afspejle netop hende. Der er en helt magisk dyb farve, og spillet mellem det sorte og hvide med den blide overgang fortæller for mig om hendes liv, hendes farve og hendes meget brede sociale favn. Drikkehornet er samtidig utroligt stærkt, og på anden måde samtidig så skrøbelig. Det er smukt. 

Umiddelbart under Fenjas navn i runer, er der på den ene side en markant Walknut. Det er en knude, der for mig afspejler en række forskellige ting på samtidig. Først og fremmest anser jeg den som en kompleks og bred udgave af solhjulet. Walknuten flettes ind i sig selv, nøjagtigt som livet og døden, som fortid, nutid og fremtid. Det er et meget stærkt symbol!

På modsatte side fik jeg graveret et hestehoved, som igen indeholder megen symbolik. For det første er Fenja bidt af en gal hest. For det andet er hun efterhånden kommet til skade på alle tænkelige måder, men hun er stærk som en okse – eller i hendes tilfælde en hest. 

Under disse to mønstre er der et sidste mønster. Det har som sådan ikke nogen historisk eller religiøs betydning, men er af kosmetisk karakter. Men ikke for mig. Fenja er min første-fødte, og med hendes fødsels startede naturligt nok et helt nyt liv for mig. Men samtidig var det med til at give mig lig, til at holde mig fast i nuet og troen på fremtiden, når det har været sværrest. Det vil med andre ord ALDRIG være hendes – eller Friggas skyld, når jeg har det skidt med videre.

 

 

Ærlig og personlig provo-debattør med holdning og engagement. Dybe emner, der ofte udfordrer tabu belagte emner. En vidensbegærlig og struktureret mand, der som udgangspunkt behandler alle med respekt - med mindre det tjener et højere og vigtigere mål.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.