Jesper Bjørn Schlæger - profile picture

Historien om, hvordan jeg i en alder af 40 år sadlede om og begyndte forfra med uddannelse.

En stor beslutning

Året er 2018, og om et par måneder runder jeg 40 år. Sidste sommer traf jeg den beslutning, at den rette vej for mig, var at vende tilbage til livet som studerende. Og det skulle ikke være indenfor hvad som helst. Jeg brugte lang tid på at gøre mig overvejelser om studieretning og muligheder, og længe troede jeg, at Journalisthøjskolen var vejen frem. 

Således gik jeg i foråret til optagelsesprøve på Journalisthøjskolen, men skæbnen ville, at jeg ikke bestod den ene delopgave, og dermed var alternativet pludselig første prioritet. Jeg havde søgt flere uddannelser, og alle interessante på hver deres vis. Men i sidste ende, er jeg blevet optaget på “Economics and Business Administration” på Aarhus Universitet i Herning.

Bolig med kort varsel

I halvåret op til skolestart har jeg været bosat i Aarhus, og jeg havde bestemt også en forventning om, at skulle studere i Aarhus. Af de seks uddannelser jeg havde søgt, var de fem i Aarhus og en i Herning. Men skæbnen ville noget andet, og pludselig stod jeg i en situation, hvor jeg i konkurrence med tusinder af unge nyoptagede studerende skulle finde en nærliggende bolig – og hurtigt. 

Jeg var ret heldig! Da jeg har to døtre med samvær hver anden weekend, var det rimeligt høj prioritet at finde et sted, hvor de kunne have et værelse. Jeg fandt ved en privat udlejer en lækker 3-værelses lejlighed i Hammerum, ikke langt fra universitetet, men også meget tæt på mine døtres skole og institution.

Utålmodighed

Hold op hvor går tiden pludseligt langsomt. Jeg skal flytte på onsdag, om seks dage, men næsten alt er pakket, og de møbler jeg manglede er anskaffet. Nogle er i hus, andre bliver leveret på onsdag. Jeg har heldigvis kunnet låne min dejlige eks-hustrus bil og hestetrailer hele dagen, så det skulle være realistisk at få flyttet det hele. 

I dag er tiden gået med blandt andet at skifte nogle kedelige sorte og hvide almindelige ledninger ud i nogle lamper jeg har fundet i en genbrugsbutik. På med mønstret stofledning, en ordentlig tur med pudseklud, og så ser de ud som nye. 

Men derudover handler det om tålmodighed, ventetid og tro på, at alt nok skal gå. Og helt ærligt, så er jeg skide nervøs. Sæt nu jeg ikke kan levere, sæt nu noget går galt… Sæt nu… Men det skal bare gå. Det SKAL bare gå!

Ærlig og personlig provo-debattør med holdning og engagement. Dybe emner, der ofte udfordrer tabu belagte emner. En vidensbegærlig og struktureret mand, der som udgangspunkt behandler alle med respekt - med mindre det tjener et højere og vigtigere mål.

En tanke om “Et nyt liv skal begynde”

  • Jeg er imponeret ? klokken er lort og jeg har selv vrøvl med psyken, men må sige at dit skriv giver fornyet styrke.
    Så sindsygt godt klaret ❤️

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.