Inden du læser om mit ressourceforløb​, kan du måske nyde gavn af min artikel: Fra det sikre til det usikre

Efter at have været sygemeldt fra mit revalideringstorløb i omkring 6 måneder, herunder en flytning og dermed kommune-skifte, fik jeg af Norddjurs Kommune tilbudt er ressourceforløb. Sagsbehandlingstiden oplevedes som lidt lang, men sagsbehandlerne var åben og ærlig, hvilket betød at min frustration blev holdt i ave. Resultatet blev et 3-års ressourceforløb med henblik på afklaring ad mine kapaciteter og vel også evner.

Men hvad er så er ressourceforløb?

Er ressourceforløb er en arbejdsperiode, som er udvalg i kommunen kan bevilgede dig, efter en indstilling fra din sagsbehandler. Udvalget indeholder typisk en sagsbehandler, en læge, en afdelingsleder, og de øvrige ressourcepersoner, som kommunen finder relevant.

Bevillingen kan ske for en periode på op til fem år, og formålet med forløbet vil være at afdække, hvilke ressourcer du besidder, og for så vidt hvor meget dine ressourcer kan presses.

Praktikplads i ressourceforløb efter kun 6 måneders ventetid

Efter yderligere nogen tålmodighed blev jeg foreslået en praktikplads på Viden Djurs, primært som underviser. Jeg har lidt undervisningserfaring at både erhvervsfaglig karakter, og fra Ungdomsskolen. En forholdsvis nem “jobsamtale” førte til praktikplads, og dagen efter var jeg i gang. I første omgang 2*3 timer ugentligt.

Det skal understreges at årsagerne til ventetiden var mange og rimelige. De enkelte medarbejdere i Norddjurs Kommune arbejdede engageret for at der skulle ske noget.

Undervisning it på mit ressourceforløbEfter 4 ugers undervisning er jeg i denne uge nået til det punkt, hvor 2*3 timer bare ikke er nok for mig, hvis mine kapaciteter skal testes. Jeg har derfor i dag aftalt at jeg to dage om ugen er der hele dagen (typisk 8:45-14:00) og dertil kan jeg bruge lidt timer derhjemme.

Økonomien i ressourceforløb

Indtægten i et ressourceforløb er en kontanthjælpslignende udbetaling kaldet ressourceydelse. Beløbet er lidt højere end højeste kontanthjælpssats, og er uafhængigt af kontanthjælpsloftet og eventuelle ejede værdier (friværdi i bolig, bil eller lignende).

For mig er det en flot gestus fra kommunen at tilbyde mig ressourceforløb, og det giver mig en følelse at forpligtelse til at yde mit bedst og ikke misbruge mit ressourceforløb.

Ærlig og personlig provo-debattør med holdning og engagement. Dybe emner, der ofte udfordrer tabu belagte emner. En vidensbegærlig og struktureret mand, der som udgangspunkt behandler alle med respekt - med mindre det tjener et højere og vigtigere mål.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.