En artikelserie på 11 blogindlæg, som sammen beskriver, hvordan et psykisk knæk fik vendt bunden i vejret på et helt almindeligt liv, og skabte 2 1/2 år i helvede.

Perioden dækker fra oktober 2014 til juni 2017. Den dækker oplevelsen af at leve drømme-livet med villa, Volvo og vovse, sikkerhed, kærlighed og fremtid, indtil den dag, hvor jeg opdagede, at fortiden ikke var glemt, ikke var gemt. Det var en rutschebane med flere op og nedture, og jeg lærte undervejs psykisk sygdom, psykiatrien, medicin og helbred at kende. Og jeg lærte kærlighed, liv, fremtid, drømme og fortid at forstå.

Formål

Mit formål er IKKE at fortælle dig, hvad du skal gøre, for det ved jeg ikke. Mit formål er heller ikke at beskylde nogen for svigt eller bebrejdelse af nogen art. Formålet er at taget bladet fra munden, og bryde tabuet om psykisk sygdom. Det er også at fortælle min omgangskreds, hvorfor jeg reagerede, som jeg gjorde. Og endeligt er det tiltænkt en støtte for andre, der måtte stå i en presset psykiatrisk situation, eller anden situation, hvor mine erindringer kan være gavnlige.

Tak for at hjælpe mig UD af 2 1/2 år i helvede

Selvom det har været en svær periode, så er jeg ubetinget taknemmelig for min bonusmor J og P, min mor, min bonusfar, min bror og svigerinde, min (i starten) hustru – moderen til mine børn, svigerfamilie, børn, venner, pædagoger, kolleger, sagsbehandlere og ikke mindst min læge. Min læge Henriette er den eneste jeg vil nævne med navn i disse blogindlæg – og kun lige her. Hun har været så ekstrem vigtig støtte, og hun har bogstaveligt talt skrabet mig op fra rendestenen, ikke kun de to gange hun sikrede mig indlagt.

Af hjertet tak til jer alle sammen.

Jesper Bjørn Schlæger, juni 2017 efter 2 1/2 år i helvede
Jesper Bjørn Schlæger, juni 2017 efter 2 1/2 år i helvede
 1. Fra det sikre til det usikre, en psykisk nedtur
 2. Første kontakt med psykiatrien
 3. Udskrevet efter de bedste 4 uger i mit liv
 4. Opsagt! Da sikkerhedsnettet forsvandt
 5. Revalidering – at finde sig et helt nyt fag
 6. Ægteskabet
 7. Nedtur igen, psykiatrisk afdeling
 8. Hjemløs – med bil og kuffert kommer man langt
 9. Bolig men ikke hjem. Stadig HJEMløs
 10. Ressourceforløb, et marathon-løb konstant op ad bakke
 11. Trauma! Hvad kan sølle 12 timer hos en psykolog gøre ved et trauma?

Du er meget velkommen til at kommentere under hvert kapitel, med hvad du finder passende. Velkommen til 2 1/2 år i helvede!

Ærlig og personlig provo-debattør med holdning og engagement. Dybe emner, der ofte udfordrer tabu belagte emner. En vidensbegærlig og struktureret mand, der som udgangspunkt behandler alle med respekt - med mindre det tjener et højere og vigtigere mål.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.