Frigga og Fenja er meget forskellige og ligeledes er deres horn. Mens Friggas drikkehorn er lyst, slankt og fint er Fenjas drikkehorn større, lidt mørkere og da det blev færdigt var der også komme mere "glimmer" på.
Friggas drikkehorn bærer et knytnævestort udskåret Ask Yggdrasil
Friggas horn: Fint, let, lyst og slankt uden skyggen af ondskab. Kun min datter Frigga og guden Balder kan bære et så markant og rent et drikkehorn.
Fenjas horn, min ældste datters drikehorn
Fenjas horn: Robust og stort, markante farvetoner og masser af liv. Det er min datter Fenja, og netop det fortæller Fenjas horn også.
Drikkehorn Thors hyldest
Drikkehornet “Thors Hyldest” er mit første hyldest-horn. Thor en meget vigtig gud for mig. Han skaber styrke, og nærvær. Netop det skulle hornet vise.

Ko-horn er de fleste steder i verden blot et affaldsprodukt. Det har ingen værdi og brændes blot. Men enkelte steder i verden er situationen en anden. I Danmark er det i særdeleshed vores forfædre fra vikingetiden/den sene jernalder, der giver et ko-horn værdi, for vikingerne havde et utal af anvendelsesmuligheder til hornene. Det er en udtalt misforståelse, st vikingerne bar hjelme med horn. Bevares, nogle har måske gjort det, men der er intet belæg for en generalisering. Drikkehorn derimod var en meget stor ting. Dertil kunne laves kamme, skeer, smykker og meget mere.

Nutidens horn-produktion

I nutidens landbrugsproduktion er det helt normalt at afhorne tyrekalvene i en meget ung alder, så skader mellem dyrene og mod mennesker begrænses mest muligt. Det er vitterligt et spørgsmål og skadeskontrol og profitoptimering.

Derfor er det ikke nemt at skaffe dansk-producerede horn.

I stedet bruger jeg horn importeret fra Tanzania, hvor hornene eller har været brændt efter koens slagtning, men nu i nogen omfang er blevet til en eksportvare. Dermed har vi i dag adgang til store og flotte ko-horn, en spildprodukt bliver til brugsvare eller kunst, og landmanden i Tanzania tjener en slat mere på sin produktion. En ren Win-Win situation.

Et horn bliver til kunst

Med tiden vil jeg lave en beskrivelse og dokumentation af, hvordan jeg jeg vælger at dekorere og udsmykke drikkehorn. Vend gerne tilbage, linket vil findes her, mær det er klart.

Mine drikkehorn, kunstneriske produktioner af et horn, der var spildprodukt

Jeg skærer, fræser, sliber, dekorerer, maler og pudser mine drikkehorn. Indtil nu har der været et klart og udtalt tema i hvert horn.

 

Ærlig og personlig provo-debattør med holdning og engagement. Dybe emner, der ofte udfordrer tabu belagte emner. En vidensbegærlig og struktureret mand, der som udgangspunkt behandler alle med respekt - med mindre det tjener et højere og vigtigere mål.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.