Som ansat fængselsbetjent i Kriminalforsorgen er man tjenestemand, og det giver nogle meget sikre ansættelsesforhold. Jeg var rigtigt glad for den sikkerhed, og det var derfor med stor ærgrelse og frustration, at jeg forlod min stilling. Heldigvis skete min opsigelse sideløbende med en ansøgning om revalidering, som min sagsbehandler ved Ikast-Brande Kommune havde opfordret mig til at søge. Ansøgningen om revalidering lød på, at jeg skulle påbegynde uddannelsen som landmand. Landmand? Og hvor kom det så lige fra? Min hustru og jeg boede med vores børn på et nedlagt landbrug. Vi var meget glade for det, og vi havde en del forskellige dyr. Så da jeg kom hjem til min hustru og fortalte om revalideringsmuligheden sagde hun “du elsker jo dyrene og får energi fra dem. Bliv dog landmand” (eller noget i den stil).

Hvad er så revalidering?

RevalideringNår man ansøger revalidering, skal der gerne være 3 løsninger. Oftest vil kommunen støtte op omkring den korteste uddannelse, da det som regel er den billigste løsning. Og revalidering har til formål at få borgeren tilbage til selvforsørgelse på længere sigt. Da jeg ønskede landbrugsuddannelsen som løsning, havde jeg udvalgt to andre uddannelser, som var længere og dyrere end landbrugsuddannelsen. De øvrige uddannelser var at læse jura på universitetet eller ingeniør på Ingeniørhøjskolen. Begge var reelle og mulige løsninger, men økonomien ville være en anden.

Kurser mens vi venter på revalidering

Skæbnen og beslutningen endte ved landbrugsuddannelsen, og efter sommerferien skulle jeg i gang. I mellemtiden så kommunen gerne, at jeg havde nogle ugers aktivitet, så efter lidt kreativ tænkning nåede jeg frem til to forslag:

  • Svejsekursus (2 uger), og
  • Truckkursus (10 dage)

Begge syntes jeg passede meget godt med landmandsuddannelsen. Svejsekurset siger vel sig selv, mens jeg med truckkurset tænkte, at det kunne være fint at lære tungere maskineri at kende, inden jeg skulle ud og lege med traktorer. Ok sammenligningen holder ikke helt, men jeg synes det er meget sjov at køre truck, og det kan aldrig skade at kunne det. Udfordringen ved de kurser – især svejsekurset – var, at de lå samtidig med at jeg blev kørt ind i noget medicin. Resultatet var, at jeg flere gange sad og faldt i søvn imens jeg svejsede. Det gav flere underholdende, men dog halvfarlige situationer.

Foråret gik, forsommeren kom og gik og sensommeren stod på spring. Det var tid til at begynde min revalidering og dermed landbrugsuddannelsen.

Ærlig og personlig provo-debattør med holdning og engagement. Dybe emner, der ofte udfordrer tabu belagte emner. En vidensbegærlig og struktureret mand, der som udgangspunkt behandler alle med respekt - med mindre det tjener et højere og vigtigere mål.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.