Hvad er kunst?

Jeg tror det var i en film, jeg første gang hørte citatet “hvis du synes det er kunst, så er det kunst”. Citatet stammer fra Marcel Duchamp, der i starten af det 20. århundrede provokerede masserne med “readymades” kunstgenstande. Det kan du læse meget mere om andre steder på internettet. Start eksempelvis på Wikipedia om Marcel Duchamp.

“If you call it art, then it is art!” citat Marcel Duchamp

Hvad er kunst for mig?

Jeg arbejder med klassiske kunstværker som maleri på lærred, fotografering og digte, men jeg skaber også værker med perleplader, indgravering og udskæring af drikkehorn (ko-horn), udskæring af træ, og ikke mindst hjemmesider. 

Men den største kunst er for mig – kommunikation! 

Det er mit postulat, at kommunikation er – eller bør være – en kunstart frem for et fag. Man behøver ikke dygtiggøre sig på universitetet for at kommunikere smukt, og omvendt kan man være en forfærdelig kommunikator, selvom man har dygtiggjort sig i faget. En god kommunikation er flygtig, men permanent. Derfor synes jeg, at kommunikation er den ypperste kunstart. 

Spørg eventuelt Martin Luther King: 

I have a dream that one day this nation will rise up and live out the true meaning of its creed: “We hold these truths to be self-evident, that all men are created equal.”

I have a dream that one day on the red hills of Georgia, the sons of former slaves and the sons of former slave owners will be able to sit down together at the table of brotherhood.
Citat Martin Luther King, Jr, 28. august 1963

Eller hvad med denne Donald Trump udtalelse:

The U.S. cannot allow EBOLA-infected people back. People that go to far away places to help out are great – but must suffer the consequences!”
Twitter, 2/9/14

Er det ikke smukt? At han dermed takker sine soldater for at kæmpe i Afghanistan, Irak og mange andre steder – og så må de lide konsekvensen..? Jeg synes det er kunst, derfor er det kunst.

Det er da to eksempler på rigtig smuk, og rigtig forfærdelig kunst. Vælg selv, hvilken er hvad. 

Min kunst kan du finde på min blog, eller mine sider om hjemmesider/webfotograferingperlertegningermalerierlyrikudskæringer