Er skrøbelighed en styrke? Bjørnen brøler

“Bjørnen brøler” gentager jeg adskillige gange i denne blog, og det står jeg ved. Bjørnen brøler er en associering til den styrke jeg har opbygget gennem tiden, men i virkeligheden er dét min største svaghed. Måske er skrøbelighed en langt større del af mig end jeg vil være ved. Og så er det måske ikke B J Ø R N E N, der brøler. Måske er det musen, der piver, frøen der kvækker, fluen der summer.

Jesper Bjørn Schlæger koncentreret i sin skrøbelighed

I går har været sidste øvedag med mine holdkammerater på NLP Practitioner kurset, fordi i dag er vi blevet certificeret, så i går øvede jeg sammen med Tom, som skulle afprøve en konkret teknik på mig, samme teknik, som jeg skulle bruge til certificeringen i dag, og det var virkeligt gavnligt lige at se den gennemgået af en anden.

Teknikken er underordnet i dette indlæg, men det er emnet ikke. Mit emne var, at jeg ønsker at få en “intelligent og drømmende forståelse af fremtidens muligheder”. Tungt emne, og samtidigt lidt vævende, men ikke for Tom. Næh Tom angreb emnet med sin helt personlige stil, og det blev både til brainstorming, udfordring på mine værdier og overbevisninger, og så blev det en udfordring af min skrøbelighed.

Hvem lyver jeg egentlig for? Jeg ved da godt at jeg har en skrøbelighed, men det har du da også. Og nu handler det her ikke om dig, men om mig selv, og selvom jeg med styrke, facade, løftet hage og en umiddelbart desperat udgave af bjørnens brølen, så er der en meget voldsom og nemt provokeret skrøbelighed inde bagved.

Nedbrudt skrøbelighed

Jeg forestiller mig, at vi alle besidder skrøbelighed. En skrøbelighed, der holder vores fokus på virkeligheden, men også erindrer os om, at vi ikke har overmenneskelige kræfter.

Jeg har i mange år pakket min skrøbelighed væk. Gemt den for omverdenen. Gemt den for mig selv. Jeg har bildt mig selv ind, at den var væk og borte, men i går fik jeg i høj grad bekræftet, at min skrøbelighed er intakt. Tom hjalp mig med at få sat rette ord på mine tanker om, hvad der skal ske i fremtiden i forhold arbejde/karriere, og resultatet kom noget mere bag på mig, end jeg selv havde ventet. Jeg bærer på en skrøbelighed, der er så stor, at jeg er nødt til at forholde mig til den – også når vi taler job. Jeg skal i langt højere grad bruge min person og mine menneske-faglige kompetencer frem for mine fagligt-tunge kompetencer indenfor eksempelvist dele af IT.

Og nu kommer så spørgsmålet til kr. 500.000: hvad skal det så helt konkret være, jeg skal beskæftige mig med?

En karriere i skrøbelighed

Er skrøbelighed en styrke? Bjørnen brøler
Er skrøbelighed en styrke? Bjørnen brøler

Jeg har da nogle drømme af forskellig slags, og nogenlunde gennemgående er det, at jeg skal være selvstændig erhvervsdrivende igen – måske igen bare på deltid. Men det marked jeg i givet fald skal ind på er benhårdt, alt for stort udbud til for lille efterspørgsel. Og så er det at realismen, og min stolte stædighed kommer i spil. Ikke fordi det er T O T A L T urealistisk, at blive selvstændig igen, men fordi min skrøbelighed og sårbarhed pludselig bliver F O R åbent og blottet. Og det bryder jeg mig ikke om. Jeg er vel ikke anderledes end alle andre. Jeg bryder mig ikke om at være blottet, med mindre det er for at vise styrke. For det er jo netop styrken jeg lader mig symbolisere ved. Bjørnens styrke!

Men hvordan kan man udnytte sin skrøbelighed i jobsøgningen og -valget?

Da jeg gennem 7 år fungerede som fængselsbetjent, fik jeg igen og igen skudt i skoene, at jeg skulle distancere mig fra de indsatte, at jeg ikke måtte blive for private og personlige med dem. Og det er muligvis medvirkende til at jeg i dag distancerer mig mere, end jeg ellers ville have gjort. For jeg måtte jo ikke vise min skrøbelighed. Jeg måtte ikke vise den sande Jesper.

Men nu skal det være slut. Nu skal min skrøbelighed udnyttes til at beskrive og underbygge mine styrker, evner og værdier. Og hvad er så mine styrker, evner og værdier? Ja, det må være det næste jeg skal finde ud af….

Indtil da vil jeg nyde, at min skrøbelighed er lovlig, at den er en del af mig, og at min fremtid afhænger af skrøbeligheden.

God sommer

Jesper

Ærlig og personlig provo-debattør med holdning og engagement. Dybe emner, der ofte udfordrer tabu belagte emner. En vidensbegærlig og struktureret mand, der som udgangspunkt behandler alle med respekt - med mindre det tjener et højere og vigtigere mål.

En tanke om “Skrøbelighed, en styrke gemt i mine svagheder”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.